Hvad er Øreakupunktur

2021-06-01

Desværre tror mange at øreakupunktur og NADA er det samme - Det er det slet ikke, NADA er blot  en  gren inden for øreakupunktur..

Desværre tror mange at øreakupunktur og NADA er det samme - Det er det slet ikke, NADA er blot  en  gren inden for øreakupunktur..
NADA-nålene sættes i fem særlige punkter i øret, der kommunikerer ud til kroppen via blod og nervetråde. NADA- punkternes primære funktion er at styrke og afbalancere krop og psyke. NADA tilfører ikke noget til kroppen, men hjælper kroppen til selv at reetablere sig og skabe balance.
NADA benytter sig altså blot af 5 punkter ud af næsten 200! i ørerne, og enhver øreakupunktur kan sætte præcis de samme 5 nåle, men man må selvfølgelig ikke kalde behandlingen for NADA, da dette navn er beskyttet af ophavsret, mange steder vil man se det som "5 Punkts øre akupunktur" eller mere afvænnings øreakupunktur eller andre fancy navne.

Øreakupunktur er et mikrosystem, hvor hele kroppen er repræsenteret i øret på specifikke punkter. Ubalancer behandles ved at stimulere det punkt på øret, der svarer til den kropsdel, hvor der er problemer.
Øreakupunktur indgår i de fleste akupunkturbehandlinger, og jeg bruger det også i sports terapien da behandlingsformen kan anvendes til alle slags ubalancer, og det er et meget godt supplement til kropsakupunktur. Punkterne på øret behandles med nåle, Kugleplastre, nåle plastre, og kan enten være under behandlingen, eller nogle man har siddende i længre tid

Hvad kan behandles med øreakupunktur?

Hele kroppen kan stimuleres ved hjælp af forskellige punkter på øret, og derfor kan de fleste problemstillinger behandles med øreakupunktur. Øreakupunktur har en stærkt regulerende effekt på kroppen og psyken og er derved meget anvendeligt ved blandt andet forskellige former for afvænning og trang, smerter, hormonelle problemer, funktionelle lidelser og psykiske ubalancer. 

Hos Stevns Akupunktur kombineres øreakupunktur og kropsakupunktur, næsten altid.

Øreakupunktur er super godt imod hovedpine/migræne, til rygestop, sukker trang og meget andet.